Penny plus d.o.o. Sarajevo

Usluge koje nudimo za Vas

Dostava kupljene robe

Kako bismo kupovinu učinili brzom i jednostavnom, nudimo Vam dostavu većine proizvoda koje ste kupili. Dostava zavisi od vrijednosti kupljene robe i udaljenosti vaše adrese.

Kako bismo vašu kupovinu učinili brzom i jednostavnom, nudimo Vam dostavu većine proizvoda. Firma Penny plus raspolaže voznim parkom više od 15 teretnih vozila kojom dostavljamo robu na vašu adresu.

Dostava je besplatna za kupljenu robu iznad 251KM i u radijusu do 10km. Dostava robe osim što zavisi od vrijednosti kupljene robe i udaljenosti vaše adrese zavisi i od vrste robe.

Dostavu pojedinačnih narudžbi iz prodajnih centara se određuje po ukupnoj težini pošiljke, tj. svih proizvoda iz narudžbe, i odredištu. Za cijene i dostavu online narudžbi provjerite ovdje.

Plaćanje na rate

Kupovina na rate je moguća posredstvom:

 • Raiffeisen Master Card Shopping kartice - Max do 12 rata, minimalan iznos transakcije 100,00 KM
 • Unicredit kreditne kartice - Max do 12 rata, minimalan iznos transakcije 100,00 KM
 • Intessa Sanpaolo kreditne kartice - Maxo do 6 rata, minimalan iznos transakcije 100,00 KM

Mjenjačnica

U saradnji sa BBI banka Sarajevo u našim prodajnim centrima Velešići, Blažuj i Nedžarići na raspolaganju su vam i mjenjačnice koji rade i nedjeljom, a u svrhu što kvalitetnije i potpunije usluge za sve naše kupca/klijente.

Uslugom mjenjačnice u kratkom roku možete zamijeniti novac i uživati u kupovini i ponudi koju nude naši prodajni centri.

Trenutno je moguća zamjena sljedećih valuta: CHF, DKK, EUR, GBP, HRK, NOK, SEK i USD.

Mjenjačnica posluje u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju Federacije BiH, Zakonu o Centralnoj banci BiH i odlukom o uslovima i načinu poslovanja mjenjačnica koju je usvojila Vlada FBiH i Ministarstvo finansija FBiH.

Mjenjačnica Velešići
 • Halida Kajtaza b.b.
 • Velešići
 • 71000 Novo Sarajevo
Radno vrijeme:
 • pon - sub, 08 - 18.00 h
 • ned: 08 - 14 h
Mjenjačnica Nedžarići
 • M. Gavrankapetanovića 1
 • Nedžarići
 • 71210 Ilidža
Radno vrijeme:
 • pon - sub, 08 - 18.00 h
 • ned: 08 - 14 h
Mjenjačnica Alipašino polje
 • Trg solidarnosti b.b.
 • Alipašino polje
 • 71000 Novi Grad
Radno vrijeme:
 • pon - ned, 07 - 22 h
 • ned: 07 - 22 h
Mjenjačnica Blažuj
 • Mostarsko raskršće b.b.
 • Blažuj
 • 71240 Hadžići
Radno vrijeme:
 • pon - ned: 07.30 - 21h

Toniranje boja

Da nijansa boje za zidove ili fasade bude sasvim u skladu s Vašim željama posjetite jedan od prodajnih centara Penny plus gdje vam nudimo mogućnost kompjuterskog miješanja i toniranja.

Ručno toniranje boje kolor pigmentima prilično je mukotrpan posao koji u najvećem broju slučajeva rezultira neželjenom nijansom. Problem nastaje kada vam zatreba malo boje iste nijanse za popravak zida nakon naknadnih radova, prikrivanje zaprljanosti zida i slično.

Da biste izbjegli neizvjestan posao ručnog toniranja boje na raspolaganju vam je kompjutersko miješanje i toniranje boje u nijansu prema vašim potrebama a na raspolaganju vam je ton karta sa cijelom lepezom boja, ukupno više od 1000 nijansi.

Baze i pigmenti za dobivanje željene nijanse su visoke kvalitete i perive. Uz pomoć našeg ljubaznog i stručnog osoblja zasigurno ćete pronaći nijansu upravo prema vašoj želji.

Želimo Vam da u potpunosti uživate u vašem novo obojenom i uređenom domu!

Kantiranje i rezanje iverice

Naše dugogodišnje iskustvo kada je u pitanju obrada dreveta i kantiranje daje nam mogućnost da našim klijentima ponudimo odlične uslove i olakšice što su prepoznali mnogi majstori, stolari, arhitekte...

Penny plus prodajni centar opremljen je mašinom velikog dnevnog kapaciteta, kantaricom visoke kvalitete kantiranja, te ručnim raskrajačem za male i transportne rezove. Visoka kvaliteta usluge i opreme omogućava da sve vaše zahtjeve kao stolara i majstora, obavite što efikasnije, bolje i brže. Važno je napomenuti da naše usluge i povlastice koje nudimo stolarima i kupcima ne važe samo za područje Kantona Sarajevo, gdje se naše poslovnice nalaze, već za cijelo područje BiH.

Ukoliko ste arhitekta ili dizajner i radite u domenu enterijera, možete nas kontaktirati jer i za vas imamo odlične mogućnosti saradnje. Na iskrojene ploče, prema Vašoj želji i potrebama, vršimo kvalitetno ljepljenje rubnih traka iz naše široke lepeze rubnih traka i to od PVC, furnir traka do ABS traka.

Rezanje granit ploča

Više vam ne trebaju skupi alati da bi obavili posao jer u Penny plus prodajnim centrima smo u naše usluge, s ciljem da našim kupcima olakšamo postavljanje klupica, gazišta i ploča od granita, uvrstili i rezanje granitnih elemenata na mjeru.

Opremljeni smo modernom mašinom koja precizno, dijamantskim alatom reže granit. Ova usluga je dostupna u svim Penny plus centrima.

Zamjena robe

Ukoliko niste zadovoljni kupljenim proizvodom u našem centru ili ga želite zamijeniti za neki drugi proizvod nudimo Vam mogućnost zamjene robe. Zamjenu robe vršimo samo uz priloženi originalni račun i to u roku od 7 dana od dana kupovine. Proizvod koji se vraća, mora biti upakovan u originalnu ambalažu, nekorišten i neoštećen.

Popravke i garancija

U zajedničkoj saradnji naši poslovni partneri, ovlašteni serviseri vrše popravku pojedinih proizvoda u garantnom roku uz originalan račun i garantni list.

Penny plus Club card

Postanite članovi naših potrošačkih kartica i ostvarite popuste prilikom kupovine u našim prodajnim centrima.

Koje su vaše obaveze?

Nema ih! Vaše članstvo je besplatno i donosi vam kako trenutne tako i buduće povoljnosti kupovinom u našim prodajnim centrima.

Kako koristite karticu?

Prilikom savake naredne kupovine, prije štampanja fisklanog računa i plaćanja, pokažite Vašu karticu na kasi i iskoristite prednosti članstva u klubu.

Imate pitanja ili trebate pomoć?

Slobodno zatražite pomoć na našim INFO pultovima, pozovite na naše dobro poznate brojeve telefona ili pošaljite nam pitanje na e-mail adresu: [email]pennyplus2@bih.net.ba[/email]

Postanite član Club Card-a i ostvarite popust do 3%

Karticu pod nazivom "PENNY plus-Club card" može dobiti svako punoljetno, fizičko lice sa stalnim prebivalištem u BiH, kao i lica koja stanuju u inostranstvu, koje napravi račun veći od KM=999,99, te ispuni pristupnicu.

Preuzmite pristupnicu i saznajte više informacija

Postanite član mClub Card-a (kartica namijenjena majstorima i solomajstorima) i ostvarite popust do 5%

Karticu pod nazivom "PENNY plus-mClub card" može dobiti svako punoljetno, fizičko lice sa stalnim prebivalištem u BiH, kao i lica koja stanuju u inostranstvu, koje napravi račun veći od KM=1999,99, te ispuni pristupnicu.

Preuzmite pristupnicu i saznajte više informacija