O nama - PENNY PLUS d.o.o. Sarajevo

Penny plus d.o.o. Sarajevo
Sjedište: Igmanska b.b., 71320 Vogošća -Sarajevo, Bosna i Hercegovina.
Osnovano odlukom osnivača 1/96 od 21.03.1996.
Registrovana kod Višeg suda u Sarajevu rješenjem br. UF/I-977/96 sa datumom upisa 30.01.1997. godine.
Registarski broj upisa subjekta: 1-18028.
Šifra djelatnosti: 52.460.

Penny plus d.o.o. Sarajevo je društvo sa ograničenom odgovornošću za export-import, trgovinu na veliko i malo, proizvodnju i usluge sa sjedištem u Sarajevu osnovano 1996. godine. Na području Kantona Sarajevo Penny plus ima četiri prodajna centra za prodaju visokokvalitetnih građevinskih materijala domaćih i stranih proizvođača i pet Penny marketa za prodaju prehrambenih artikala i roba široke potrošnje uz jasan cilj ka daljem razvoju i proširenju kapaciteta.

Danas zapošljavamo preko 300 radnika sa tendencijom stalnog rasta i otvaranja novih radnih mjesta. Naša firma vodi brigu o svojim zaposlenicima, svjesna da samo uz stručne i motivisane radnike može pružiti najbolju uslugu i prijatnu kupovinu u ugodnom okruženju svojim kupcima, te kao društveno, odgovorna firma vodimo računa o okolišu i životnoj sredini.

Uz želju da kupcima omogućimo najbolje cijene, a domaćim proizvođačima omogućimo plasiranje svojih proizvoda na bh. tržištu, Penny plus je svoju djelatnost proširio 2012. godine na trgovinu prehrambenih i roba široke potrošnje. Prvi "Penny market" otvoren je na Alpašinom polju, potom i u Velešićima i Vogošći. 2016. godine otvoren je supermarket Blažuj i market Nedžarići, a u planu je i otvaranje novih poslovnica.

Osnovna djelatnost firme je prodaja i distribucija na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda - građevinskog materijala, vodomaterijala, elektromaterijala, plastike, pločica, suhe gradnje, sanitarija, alata, laminata, drvne građe, izolacije, opreme za moleraj, boja i lakova, tapeta, željeza, kućnih potrepština, fitness i bodybuilding opreme, opreme za frizerske salone, vrtnog programa i sl., te roba široke potrošnje, prehrambenih artikala, higijene, bijele tehnike i tekstila.

U svojoj, stalno rastućoj ponudi, trgovine Penny plus na stalnom raspolaganju kupcu nude preko 70.000 artikala za gradnju, dekoraciju te roba za široku potrošnju od vodećih svjetskih, evropskih i domaćih proizvođača. Pored ovoga Penny plus kupcima je na raspolaganju i veliki broj usluga, od kojih dostava robe, razanje i kantiranje, rezanje granitnih ploča i stručno savjetovanje uz odlične uslove i mogućnosti plaćanje na rate.

Cilj Penny plus d.o.o. je da bude sinonim za kompaniju koja stalno postavlja više standarde kako u oblasti poslovanja, trgovine i investicija, tako i u oblasti življenja i koja, ne samo da uvodi nove navike i trendove, nego ih i predviđa i kreira. Da budemo sinonim za kompaniju koja posluje u dosluhu s vremenom koje dolazi.

MISIJA

M I S I J A Penny plus d.o.o. firme je:

* da domaćem tržištu ponudi visokokvalitetne proizvode za građevinarstvo,kuće, okućnice i drugo;
* da upotpuni zadovoljstvo i očekivanja kupaca.

VIZIJA

Sa svojim uslugama sebe vidimo u bliskoj budućnosti kao lidera na domaćem tržištu u vrhunskoj ponudi proizvoda i materijala za građevinarstvo,kuće,okućnice i po usluzi i po kvalitetu proizvoda i materijala.

STRATEGIJA

Naša strategija je bazirana na:

1. Partnerstvu s kupcima
Zadovoljstvo kupca stavljamo na prvo mjesto i sve aktivnosti provodimo s tim ciljem, ali naš je cilj ne samo zadovoljiti, već i prevazići očekivanja kupaca kvalitetom usluge i proizvoda. Na vrijeme ćemo isporučivati proizvode koje ispunjavaju potrebe i očekivanja kupaca i prepoznati zahtjeve kupca kroz otvorenu komunikaciju, praćenje zadovoljstva i analizu reklamacija.

2. Zaposlenima
Prihvatanja novih znanja i tehnologija je uslov napretka uz kvalitetnu obuku i edukaciju. Zbog toga strategiju baziramo na stalnoj edukaciji i obuci svih zaposlenih. Podržavaćemo timski rad, ali i insistiramo i na ličnoj odgovornosti i inicijativi svakog zaposlenog.

3. Odnosima sa dobavljačima
Odnos sa dobavljačima ćemo njegovati na bazi obostranih interesa i razvoja dobrih partnerskih odnosa.

4. Zadovoljenju zainteresovanih strana
„PENNY plus“ d.o.o. Sarajevo će se razvijati i širiti zadovoljavajući pri tome želje i očekivanja svih zainteresovanih strana: poslovnih partnera, zaposlenika, vlasnika, dobavljača, državnih institucija i institucija društvene zajednice.

POLITIKA KVALITETA

Naša politika je bazirana na:

* Njegovanju i poboljšanju odnosa sa našim kupcima;
* Neprekidnom poboljšanju kvaliteta usluge;
* Blagovremenoj isporuci proizvoda kao i kvalitetu poslovnih komunikacija sa partnerima;
* Kontinuiranim aktivnostima na sticanju novih i poboljšanju odnosa sa postojećim poslovnim partnerima;
* Odabiru pouzdanih dobavljača za proizvode i ostale materijale;
* Osiguranju kontinuiteta kvaliteta proizvoda i materijala u nabavi;
* Stalnoj edukaciji zaposlenih koji obavljaju poslove od značaja za sistem kvaliteta;
* Ostvarenju uslova za neprekidno poboljšavanje svih poslovnih procesa;
* Neprekidnoj analizi zahtjeva kupaca u svrhu brze realizacije tih zahtjeva, sa uvažavanjem i očuvanjem njihovog integriteta;
* Cilj je u našim aktivnostima poštovati državne, evropske i svjetske kodekse, zakone, propise i standarde;
* Na razvijanju i primjeni svih potrebnih aktivnosti u skladu s zahtjevima međunarodnog standarda ISO 9001:2000.

Opredijeljenost i obaveza svih uposlenika je poštivanje politike kvaliteta koja obezbjeđuje napredak na temelju gore navedenih načela.

Download SGS ISO 9001:2000 certifikat